[BLOG]: Scale-up organiseren met het ‘scale-up model canvas©’

‘De scale-up blueprint’ helpt oprichters van succesvolle startups en CEO’s van scale-ups met speciale scale-up canvassen waaronder het ‘scale-up model canvas©’ hun startup-organisatie uit de validatie fase op een geintegreerde en gestructureerde manier te veranderen in een scale-up organisatie en te helpen met het beantwoorden van vragen als ‘hoe ga ik me onderscheiden van anderen?’, ‘hoe ga ik me organiseren’ en met ‘wie ga ik samenwerken’?

In de meeste populaire methoden voor het bepalen van je business model en voor business model innovatie waaronder het bekende ‘Business Model Canvas’ (BMC) wordt er niet of nauwelijks aandacht besteed aan het ‘hoe’ en met ‘wie’? En hoe je van ‘a’ naar ‘b’ komt met een gestructureerd organisatie veranderaanpak van startup naar succesvolle scale-up.

“In bekende business model methoden zoals het veel gebruikte Business Model Canvas (BMC) wordt geen aandacht besteed aan het organiseren, aan het ‘hoe’ en ‘met wie’. Dingen ‘gebeuren gewoon’.

Hoe je je als organisatie gaat onderscheiden van anderen, wat voor soft en hard skills je in je kernteam nodig hebt, hoe je problemen van klanten gaat oplossen, hoe je in hun behoeften gaat voorzien, met welke mensen, met welk organisatieontwerp, wat je zelf gaat doen en wat je door anderen laat doen, met welke competenties en met welk ecosysteem en hoe je je bestaande organisatie verandert in die nieuwe scale-up organisatie….daar is geen aandacht voor. Daar brengt ‘De scale-up blueprint’ met de scale-up canvasse die daarbij horen en o.a. het ‘scale-up model canvas’ verandering in.

“Het scale-up model canvas© helpt je het antwoord te geven op de vragen ‘hoe’ en ‘met wie’. Inclusief je kerncompetenties, de samenstelling van je toekomstige kernteam, scale-up talent management, je organisatieontwerp, de keuze van onderscheidende leveranciers en je nieuwe strategische partners”.

Met vriendelijke groet,
Tony de Bree
Mobiel: 06-34387806
E-mail: tony.de.breeATgmail.com.

p.s.
Volg nieuws over ‘De scale-up blueprint’ op de Facebook-pagina en Like die pagina als je wilt, volg me op Twitter (@tonydebree), Instagram (‘scaleupblueprint’) en Linkedin voor nieuws, speciale aanbiedingen, coupons; gratis e-books.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.